Nicolae Chesu - economist

43 ani din Braila

Acest articol face parte dintr-o serie de poveşti de succes publicate săptămânal!

Nicolae Chesu

1) Spuneti-mi va rog din ce oras sunteti si care este ocupatia dumneavoastra?
Sunt din Braila, si sunt de meserie economist, dar sincer nu am profesat aceasta meserie pana acum de la terminarea facultatii, orientandu-ma catre o alta nisa de piata aceea a IT-ul, angajandu-ma in cateva Sali de internet café-uri acolo unde mi-am pus bazele in acest domeniu IT. Am lucrat cativa ani in aceste café-uri iar din 2010 mi-am reorientat activitatea mea catre piata de Retail lucrand ca operator de introducere si validare pc in cadrul companiei SC SELGROS Cash&Carry SRL Romania, iar din decembrie 2012 m-am alaturat echipei SC Metro Cash&Carry SRL Romania ca Adjunct Sef Receptie Marfa lucrand pana in present la acesta companie. 

2) Cand ati aflat de platforma viespar si de la cine?
In februarie 2013 pe facebook sotia a fost contactata de sponsorul meu Simonescu Viorel prezetand-ui aceasta oportunitate la care s-a alaurase si el de putina vreme. Sotia mi-a spus de aceasta oportunitate stiind ca ma pasioneaza acest gen de activitate in mediul online.

3) Va amintiti ce anume v-a castigat increderea si dece v-ati inscris?
Desi era la inceput viespar.ro, si au intampinat multe dificultati si analize mai putin bune din partea multora si asta datorita faptului ca la inceput lucrurile au mers foarte greu, ma facut pe mine sa ma ambitionez si sa ma aventurez in dezvoltarea acestui proiect mai ales ca stiam ca astfel de platform la nivel international au un success foarte mare, si nu in ultimul rand am vazut in Mihai Vanatorul o persoana serioasa, am urmarit acele participari la OpenConnect unde si-a prezentat ideea si faptul ca era ceva nou pe piata noastra online.

4) Ati capatat deja experienta si v-ati format o echipa?
Care au fost beneficiile cu care v-ati atras colaboratorii? Pot sa zic ca sunt unul din cei mai vechi utilizatori ai platformei viespar.ro si am o echipa foarte mare cu toate ca multi pe parcurs au renuntat din varii motive. Echipa nu a fost greu sa o creez tinand cont de situatia actuala economica a Romaniei si faptul ca un venit suplimentar ar fi benefic pentru oricine multi au acceptat imediat sa se inscrie in echipa mea. 

5) Spuneti-mi, va rog, cat ati castigat pana acum pe viespar si cat timp alocati zilnic pentru rezolvarea taskurilor? 
Pana acum am castigat de 3 ori chiar daca primul castig a venit dupa aproximativ 1 an de zile, suma totala fiind de 250$ (impozabili). Timpul acordat variaza in functie de timpul meu disponibil intre 30 min si 1 ora pe zi.

6) Ce sfat ati da altor oameni interesati sa lucreze de acasa? 
In Romania lucrul pe internet este inteles putin gresit in conditiile in care pe internet sa spun asa direct multe persoane au fost pacalite prin promisiuni de castiguri fabuloase peste noapte, romanii in proportie de 80-90% considerant ca acest gen de colaborari , parteneriate sunt reale “tepe” online.Va spun sincer ca personal am incercat foarte multe astfel de “afaceri” online dar niciodata nu am renuntat la ideea ca voi putea castiga pe internet si ca urmare cam cca de 2-3 ani au aparut si la noi in Romania in mediul online acele oportunitati serioase care sa ne aduca un venit suplimentar si personal numai in 2012-2014 am castigat din mediul online intre 7000 si 10.000Lei urmand cu siguranta in proiectele pe care le dezvolt in momentul de fata sa castig mult mai multi bani intr-un timp mult mai scurt de timp.

7) Ce faceti de obicei in timplu liber? (in afara de task-uri pe viespar, bineinteles) 
In mediul online muncesc zilnic incercand sa-mi dezvolt o retea de afacere online cat mai mare. Caut sa imi ocup timpul cu activitati diverse : plimbari, iesiri in parc, calatorii dar nu prea departe de oras.

8) Daca ati putea calatori oriunde in lume chiar acum, unde ati merge si de ce?
In zona asiatica, ma fascineza tot ceea ce inseamna aceasta zona de la cultura pana la modul de a trai

9) Mai e ceva ce ati dori sa ne spuneti despre dumneavoastra? 
In general las pe altii sa vorbeasca depsre mine… nu-mi place sa ma laud sau sa ma critic … sunt o persoana normala .. 

10) Ce sugestii aveti pentru echipa Viespar? Ce v-ar placea sa vedeti implementat pe site?
Concursuri, Bonusuri de performanta pe anumite trepte si nivele ex. la rezolvarea unui nr de task-uri mai primeste bonus, la 50, 75, 100 de task-uri corecte o anumita suma de bani, la 20, 30, 50 de persoana care isi rezolva zilnic task-uril sa primeasca la fel o anumita suma de bani pe langa bonusul pe care il primeste initial

Bonusuri pe mai multe nivele nu numai de la direct si cei inscrisi de directi, un fel de mlm la scara mai larga

Back to Top